Painotuore kirja

Tätä tunnetta on vaikea sanoin kuvailla, mutta yritetään… Sain hetki sitten käsiini miltei painotuoreen rikosromaanin. Romaanin, jota olin kirjoittanut väsymyksiin saakka yli viiden vuoden ajan. Tuntui miltei siltä, kuin se ei olisi totta vieläkään, että se olisi yhä vain kuvina kännykässä tai puheena jostain, joka tapahtuu vasta hamassa tulevaisuudessa.

Kun sitten saavuin yhdistetyn työ+opiskelupäivän jälkeen kotiin, odotti eteisessä laatikko, jonka avaamista olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Se hetki oli maaginen – hymyilytti väkisin. Etsin sakset käsiini, viilsin kiiltävän teipin auki ja avasin laatikon:

Veljet – Amir rikosromaani on saapunut painosta!

Ylleni levisi rauha, tieto siitä, että kirja on nyt vihdoin tässä, ajoissa ennen kirjan julkistamista, mutta myös ymmärrys siitä, että tästä se nyt alkaa; se julkisuus ja kirjan myyminen.

Kuluneella viikolla sainkin jo olla Länsiväylän toimittajan haastateltavana, samoin kuin Etelä-Suomen sanomien toimittajankin. Nyt jännityksellä odotan lehtijuttujen saapumista tarkastettavakseni. Elän jännittäviä aikoja!

Ps. yhtään kirjaa ei ole vielä käsieni kautta myyty, eikä omistuskirjoituksia kirjoitettu, mutta kymmeniä “haluan kirjan” viestejä olen onnekseni saanut. Uskonkin, että ensimmäiset signeeraukset tehnevät tästä kaikista konkreettisinta. Veljet – Amir rikosromaani on vihdoin ilmestynyt ja tässä on sen iloinen ja onnellinen kirjoittaja:

Kirjailija Outi Hongisto ja Veljet rikosromaani
Share