Huono ihminen

Olenkohan mahdottoman huono ihminen, kun olen laiminlyönyt blogiani jälleen. Tuntuu siltä, että pitäisi olla todellisia tapahtumia, jotta julkaisukynnys ylittyy.

Tällä hetkellä kirjoitan Veljet kirjasarjan toista osaa. Toisen osan päähenkilönä tulee olemaan veljeksistä vanhempi, eli seuraavan osan nimi on Veljet – Younas. Nähtäväksi jää, mitä sen jälkeen tapahtuu…

Toisen osan kirjoittaminen eroaa melko paljon esikoisesta. On jatkuvasti muistettava, mitä ykkösosassa tapahtui, on muistettava hahmojen iät, elämäntilanteet ja aikataulut, joten tarkistettavaa riittää. Jos innostuu keksimään henkilöhahmolle joitain uusia taustoja esimerkiksi, niin hetken päästä saatankin muistaa, että ensimmäisessä osassahan hän olikin jo…. On siis oltava tarkkana, ja kirjoitettava kieli keskellä suuta.

Taustojen tarkastaminen on ollut viime viikkoina to do -listallani. Olen mm. tarkastanut erään naapurimaan lumitilanteen maaliskuussa 2016, selvittänyt erään kulkuvälineen reitit samana ajankohtana, sekä ideoinut ihmisten salakuljettamista erään viattoman kuljetusalaa tuntevan ihmisen kanssa, ja hankkinut taustamateriaalia toteutuneista asuntojen myyntihinnoista eräällä asuinalueella vuosina 2015–2016. Hauska työvaihe tämäkin ja ehkäpä en ole aivan huono ihminen, ainakaan tässä suhteessa!

Muutama viikko takaperin minusta ja kirjoittamisesta oli rakennuslehdessä mukava juttu. Liitän sen tähän alle.

Tänä aamuna, kun avasin työkännykän, odotti siellä minulle tuntemattoman henkilön kirjoittama, erittäin positiivinen palaute Veljet -rikosromaanista. Se lämmitti mieltä todella paljon!

Share