Kirjoittaahan voi missä tahansa

Aiemmin ajattelin, että kirjoittamista varten tarvitsee olla kunnon työpöytä – mielellään säädettävä – sekä tietenkin satulatuoli ja suuri näyttöpääte. Usein makuuhuoneessa oli ahdasta työpöydän vuoksi ja pöytä täynnä jos jonkinlaista lippulappusta. Sittemmin muutin kirjoittamaan keittiön pöydän ääreen, mutta pahimmillaan tilanne näytti tältä, vain hetkeä ennen ruokailua…

Kirjailijan ruokapöytä voi näyttää joskus tällaiselta

Nykyään kirjoitan kaikkein mieluiten kahviloissa silloin, kun ei tarvitse raahata mukana varsinaista aineistoa, eli kun luon uutta tekstiä tai teen oikolukua. Pystyn keskittymään kirjoittamiseen vaikkapa kahvilan hälyssä, mutta varmuuden vuoksi kannan mukanani myös vastamelukuulokkeita. Monesti laitan kuitenkin kuulokkeista Stam1naa tai Mokomaa soimaan, kun kirjoitan.

Kirjoittaa voi vaikka Nokkalan majakan terassilla, kun on läppäri, jossa on heijastamoton näyttö

Jopa junassa voi kirjoittaa, paitsi jos junan nettiyhteys ei toimi ja teksti on drivella, eikä kännykänkään yhteys pelaa, kuten tätä kuvaa ottaessa tapahtui. Tästä voi moni päätellä, että en juurikaan kirjoittanut junassa, sillä nettiyhteys alkoi toimia vain hetkeä ennen määränpääni rautatieasemaa.

Jos mielessäsi käy ajatus, että olisipa ihana kirjoittaa, mutta ei koskaan ole aikaa, tai sopivaa paikkaa, niin mieti hetki uudelleen – ehkäpä se sittenkin on järjestettävissä!

Share